top of page
YMU-Rubrik 1.png

Biim Frischenfeldt grundade musikbolaget Yellow Music United AB (YMU) år 2020 för att verka som en navigator för både oerfarna och erfarna artister genom musikbranschen. Målet är att skapa ett community med syftet att förena musik med människor, YMU finns där för att välkomna alla oavsett tidigare erfarenheter. Biim vill inspirera samt bli inspirerad.

 

Biim Frischenfeldt är själv artist och låtskrivare, hon har varit verksam i branschen dom senaste tio åren. Hon har jobbat inom olika roller professionellt sedan 2014, bland annat som konferencier, arrangör inom livemusik samt som promoter, bokningsagent, exekutiv producent och som delägare i ett svenskt indie skivbolag. 

 

Idén kring YMU tog fart hösten 2019 men blev inte verklighet förrän hösten 2020. Bolagets utveckling är i ständig rörelse och står just nu på två ben; utbildning och promotion. 

 

Inom Utbildning erbjuder YMU coachning i sångteknik och scennärvaro samt en översiktlig och grundläggande kurs i musikproduktion. Coachningen fokuserar på relationen mellan människa och röst samt en hälsosam sångteknik. Vi tar upp flertalet sätt att vara närvarande på scenen, att finna en positiv nervositet och att sjunga med känsla, rytmik och engagemang.

 

YMU tillhandahåller också artister Promotion i form av vägledning inom Grafisk Profilering, Content Creation och individuella Relesestrategier. Det generella syftet med promotion är att stärka ditt Artist-ID, din image och att bygga en långsiktig, engagerad och lojal publikbas. Att skapa en spänning och ett intresse hos din publik inför och efter releaser samt ge ny publik chansen att hitta till dina olika plattformar och bli en del av basen med hjälp av organisk marknadsföring.

 

YMU ger en bra start, förkunskap och mod till att våga ta det första steget. Även assistans och stöd i ditt artisteri, i den organiska marknadsföringen, din grafiska profil och beprövade strategier inför releaser. 

Musikbolaget har fått namnet YELLOW MUSIC UNITED för att visa att positivitet, glädje och förenandet mellan människor och musik alltid kommer stå i centrum. Solrosen i YMU’s logga visar på att du är välkommen även om du inte innehar alla dina kronblad, än.

 

YMU är baserat i Uppsala, vid närmare frågor eller funderingar vänligen kontakta Yellow Music United  här.

6BBE64F3-400F-40D7-8FE3-3CEE1A56E6BE-646

Foto: Ida Maipambe

IMG_2616_Facetune_14-01-2021-09-49-09.jp

Foto: Eget foto

C07EBB61-D80C-4AC8-8DE6-DF7A56480FA8-FD7

Foto: Eget foto

Sunflower_Banner-2.png
bottom of page