top of page

OM OSS

Vår resa

YELLOW MUSIC UNITED AB

 

Biim Frischenfeldt startade musikbolaget Yellow Music United år 2020. Målet har alltid varit att verka som en navigator för kreativa själar i musikbranschen. Tack vare den mångåriga erfarenhet Biim har av industrin föll idén om Yellow Music naturligt på plats. Yellow Music är ett community som har syftet att förena musik med människor, vi finns där för att välkomna alla oavsett erfarenhet och vägleda dig i rätt riktning. Alltid med positivitet och genuinitet i fokus under hela processen. 

Biim är själv musikentreprenör, artist, låtskrivare och producent. Hon har varit verksam i branschen dom senaste 12 åren och har alltid drömt om att skapa ett bolag för andra, där vi tillsammans inspirerar varandra. Hon vill utmana industrins maktnormer och den rådande jämställdheten, vilket också gör Yellow Music till ett viktigt budskap för framtiden. 

Yellow Music United har sitt kontor och sin musikstudio Starlight Studios belägen i Salabacke, Uppsala.

MUSIKSTUDIO⎢STARLIGHT STUDIOS

Starlight Studios delar lokal med Yellow Music’s kontor och ger dig möjlighet till inspelning och produktion. Studion är ljudisolerad och innehar allt det som kan tänkas behövas för att påbörja samt slutföra ett projekt. Starlight Studios, är likt namnet ikoniskt inrett med LP-skivor, blinkande knappar och neonljus, med inspiration från NASA:s rymdskepp. 

Du kan hyra denna studio som producent och låtskrivare. Vi erbjuder också aktiviteter för möhippa, födelsedagskalaset eller festen här.

SÅNGPEDAGOGIK

Biim Frischenfeldt har varit vokalist och framträtt proffesionellt dom senaste 10 åren. Hon har medverkat som sångerska inom olika genres på flertalet studioinspelningar och framträtt både i Sverige och utlandet. 

För ca 4 år sedan drabbades hon av stämbandsproblem, problem som kommit och gått under åren. Trots sånglektioner från olika sångpedagoger upplevde hon inte riktigt att problemen försvann. Det yttrade sig i en form av heshet och en osäkerhet kring om rösten skulle hålla eller inte, vilken dag var en bra ”röst-dag”? 

Ett år innan pandemin valde Biim att ta egenstudier för att lära sig själv vad en hälsosam sångteknik är. Hon bokade in möten och intervjuer med vocalcoaches från USA och Kanada, allt för att lära sig tekniken från dom delar av världen där några av dom bästa vokalisterna är ifrån.

Intresset för stämband i samband med den psykiska hälsan utvecklades och intresset för hur en hälsosam sångteknik fungerar tog fart. 

Pandemin var det som fick Biim att våga satsa och ta emot sångfåglar som ville utveckla sin sångteknik och scennärvaro. 

Kursen fokuserar på att, med hennes erfarenheter och egenstudier, lära ut baskunskaper och fortsatta verktyg för att hjälpa dig att ta din sång framåt. 

VAD VI STÅR FÖR

Inkludering - Jämställdhet - Positiv kreativitet

TEAMET

Biim Frischenfeldt

CEO / VD

Biim.heic

Nora Stenström

Assistent

IMG_4752.jpg

Alice Modin

Praktikant, Sociala medier

IMG_3219.jpg

SAMARBETEN

IMG_4754.PNG

Tremoloop Music drivs av multiinstrumentalisten och producenten Andreas Forsberg. Med över tio års erfarenhet av gitarrspel och flertalet olika band inom såväl hårdrocks- som soulgenren kombinerat med mångårig erfarenhet av ljud- och musikproduktion fanns drömmen att få hjälpa andra nå sina drömmar inom musik.

mtmax-logo.png

MTMax Music drivs av producenten Martin Axelsson, han saknade ett prisvärt alternativ inom musikproduktion där artister och låtskrivare ska ges möjligheten att nå sina mål och att utveckla sig själva inom sin musik.

MTMax Music är ett prisvärt alternativ med hög kvalité och stor passion för musikskapandet. 

bottom of page