top of page
  • Biim Frischenfeldt

JAG VILL SJUNGA - HUR BÖRJAR VI?

Att kontakta en sångcoach för första gången kan vara nervöst, läskigt och samtidigt spännande. Därför är du som klickat dig in på detta inlägg modig - För detta är att ta det där första steget.


Du börjar med att kontakta Yellow Music via mail, vi återkopplar så snart vi kan till dig och bokar in ett förutsättningslöst samtal. Det är viktigt att känna ett litet klick med varandra just för att känna en trygghet inför det första fysiska mötet. Vi vet att det är sårbart att sjunga framför en person för första gången, oavsett om du är en vokalist med mycket eller mindre erfarenhet.


Vi träffas sedan en första gång helt kostnadsfritt i en timme hos Yellow Music på Salabacksgatan 58. Syftet med mötet är att lära känna varandra och om allt känns bra prova att göra ett par sångövningar tillsammans, anpassade efter dig och dina förutsättningar. Efter den timmen får du tid på dig att utvärdera träffen och kontakten hittills och därefter ta ett beslut på vilket paket du vill börja med.


  1. Mailkontakt

  2. Ett förutsättningslöst samtal

  3. Ett prova på - tillfälle och en första träff

  4. Utvärdering och tid

  5. Beslut


När vi sedan träffas på en första sånglektion ses vi i en hel timme. Majoriteten av dagens sånglektioner brukar oftast vara i 30 till 45 minuter - Hos oss är det viktigt att du får valuta för dina pengar och framför allt inte behöver stressa dig igenom någon övning. Varje sånglektion anpassas efter dig och utmanar dig i lagom nivå och hastighet.


Vi startar lektionen med ett par sångövningar för att värma upp kroppen och stämbanden. Tillsammans väljer vi sedan en låt där varje sångövning också får användas i praktiken. Låten ska gärna vara en sång du anser vara utmanande och som du själv hade velat se dig framföra.


Vi tar oss igenom låten bit för bit och det finns ingen press på att du som nybörjare ska klara låten vid första försök - Vi tar oss igenom varje sektion i lagom hastighet.

Under varje sångövning ackompanjeras du på gitarr - låten vi arbetar med kan du välja att sjunga med eller utan bakgrundsmusik. Annars ackompanjeras du på gitarr. Tillsammans väljer vi ut en tonart som passar dig och dina stämband.


Det viktigaste under hela sånglektionen är att du känner dig fri, lugn och trygg.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!


Kram Biim,

Yellow Music.

189 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page